«Держава була неготова», - луцька депутатка про боротьбу місцевої влади з коронавірусом у 2020 році. ВІДЕО

2
3
«Держава була неготова», - луцька депутатка про боротьбу місцевої влади з коронавірусом у 2020 році. ВІДЕО
Уже дев'ять місяців світ, і Луцьк зокрема, живе з пандемією. Держава була неготова до цього і не робила ніяких кроків заздалегідь в боротьбі з нею.

Про це розповіла депутатка Алла Надточій в ефірі програми "Відкрита влада. Місто", на яку були запрошені представники різних фракцій Луцької міської ради. У студії були присутні: Олександр Козлюк ( голова фракції ВО "Батьківщина"), Ігор Гнетньов ("Європейська Солідарність"), Оксана Руднік (фракція "Слуга народу"), Андрій Разумовський ("За майбутнє"), Алла Надточій (Громадянський Рух "СВІДОМІ").



Алла Надточій зауважила, що держава була неготова до боротьби з пандемією коронавірусу, тож саме місцеве самоврядування першочергово мусило вирішувати, як рятувати громаду.

"Ми побачили, що держава була неготова до цього, вона не робила перших кроків заздалегідь. Вона не знала, як це робити. Мабуть, і всі держави в той час не знали, що робити. А ми на місцях повинні були приймати швидко рішення і розуміти, що нам на місцях потрібно буде десь людей лікувати", – зазначила депутатка.

Зі слів обраниці громади, найважим був початковий період, адже потрібно було вирішити, які медзаклади облаштувати для лікування хворих на коронавірус, адже залишалися й інші пацієнти, які потребували допомоги, і важливо було захистити їх від зараження COVID-19. Зрештою, ухвалили рішення повністю облаштовувати госпіталь в Боголюбах.

"Сьогодні можемо сказати, що це було виправданим і правильним рішенням, через те що кошти акумулювалися в одному закладі і все, що треба, відповідно, там робилося", – вважає Алла Надточій.

Найважчим періодом стали кінець жовтня і листопад, оскільки було багато хворих, які потребували госпіталізації. Від держави не було координацій, тож місцева влада терміново мусила збільшувати ліжко-місця. Оскільки в Луцьку небагато медичних закладів, де можна було б розмістити хворих на коронавірус, то ухвалили рішення щодо облаштування тимчасового шпиталю на базі Луцького клінічного полового будинку. На сьогодні, зі слів депутатки, там є 60 ліжко-місць, а передбачено більше 140.

"Жовтень-листопад ми пережили у важкій динаміці. На сьогодні ж напрацьовано, де і як можна ще відкривати ліжко-місця", – резюмувала Алла Надточій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А надточій - фахівець з проблем віруса? Хто вона? лікар, вірусолог, епідемолог, чи, хоча б санітарка з шваброю?
Відповісти
нагадує У.Супрун, яка також багато говорила про речі - в яких нічого не тямить
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні