Як у Києві: Луцьку дали «рецепт» боротьби з паркохамами

3
-7
Як у Києві: Луцьку дали «рецепт» боротьби з паркохамами
Припарковані з порушенням автомобілі, на жаль, звичне явище для Луцька. На це нарікають як пішоходи, так і водії. Найбільш відчутна ця проблема для центру міста.

Це питання порушив депутат Луцькради від Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер.



На своїй сторінці у фейсбуці він повідомив, що минулого тижня до нього звернулися громадяни зі скаргою на ситуацію, що виникла на ділянці дороги на вулиці Степана Бандери (від головного корпусу ВНУ ім. Лесі Українки до перехрестя з вулицею Шопена). Незважаючи на те, що тут є знак «Зупинку заборонено», права сторона дороги завжди непроїзна через припарковані автівки. Це створює затори та аварійні ситуації особливо під час виїзду на вулицю Шопена, адже доводиться здійснювати рух зустрічною смугою.

«Щоб вирішити цю проблему, я пропоную скористатися досвідом інших міст України, а саме міста Києва. У столиці подібні вулиці оснащують гнучкими дорожніми стовпчиками (гумові стовпчики ДС4, ДС42, ДС2) задля розділення дороги на 2 смуги. Це не дасть змоги паркувати авто на проїжджій частині, оскільки це повністю заблокує рух транспорту і тому водію доведеться проїжджати цю ділянку без зупинки», – розповів Тарас Шкітер.





Вартість 1 стовпчика становить 300-800 грн, для його встановлення не потрібна додаткова спецтехніка, оскільки кріплення відбувається за допомогою анкерів.

«Найближчим часом я подам депутатське звернення до начальника департаменту житлово-комунального господарства Осіюка Миколи Петровича з проханням здійснити розрахунок вартості встановлення таких спецзасобів на вказаній ділянці та провести ці роботи. Я хочу, щоб наше місто було комфортним для усіх жителів, тож сподіваюся, що цю проблему вдасться успішно вирішити», – наголосив депутат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стовпчики металеві забетоновані виломують, а тут гумові стовпчики..
Відповісти
Поліція , муніципали повинні свою роботу сумлінно виконувати, а то буває носом того правоохоронця мало не тикає в порушення, а він -"а воно вам що заважає".
Тут ще судді такі що порушення на поверхні , а вони його не бачать. Теж питання чим оті "судді" керуються!
Відповісти
Біля Мунварти на Б.Хмельницького поставити стовпчики,щоб муніцмпали не літали по тротуару.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні