Як вибрати обідній стіл на кухню?*

0
-1
Як вибрати обідній стіл на кухню?*
Обідні столи існували задовго до того, як деякі люди вирішили відмовитися від їх присутності в інтер'єрі. Це невід'ємний атрибут у багатьох будинках, до того ж вельми дорогий. Надзвичайно важливо вибрати правильну форму столу, яка б ідеально підійшла для сучасного житла. Якщо ж раптом у спадок дістався шикарний стіл, який не вписується в новий інтер'єр, але він шалено дорогий, і відмовитися від нього немає сил, доведеться застосувати деякі хитрощі, пише АКАНТ.

Прямокутна форма



Обідній стіл зі стільницею прямокутної форми вважається традиційним і підходить до інтер'єру, оформленому як в сучасних, так і в більш ранніх стилях.
Порада. Якщо більше підходить стіл прямокутної форми, не варто боятися вибирати відносно вузьку стільницю. Якщо її ширина становить хоча б 70 см, цього достатньо для того, щоб розставити страви і зручно розмістити гостей. Дуже широкий стіл буде виглядати занадто офіційно, що не сприяє створенню теплої та доброзичливої ​​атмосфери за столом під час святкового обіду.

Інтер'єр їдальні від Sanctum Design

Довгий стіл не буде псувати загальний вигляд кухні, так як буде повторювати її форму і дозволить посадити за нього більше гостей.
Порада. Якщо в будинок регулярно приходить багато гостей, то доречно буде використовувати звичайні стільці, вони мобільніші, і столи-трансформери, здатні змінювати свої розміри, так як не зовсім затишно обідати за столом, за яким стоять порожні стільці.

Ще однією перевагою столів прямокутної форми - вони підходять для розміщення в невеликих приміщеннях. Якщо кухня маленька, то прямокутний стіл - це ідеальна варіант, за яким можна розмістити до 6 осіб.
Порада. Прямокутний стіл шириною 90 см в кухні маленьких розмірів не буде захаращувати простір.

Овальна форма

Обід за овальним столом неодмінно справить враження, незважаючи на те, чи проходить він з членами сім'ї або гостями.
Порада. Проблему з ніжками, які можуть заважати, можна вирішити, купивши стіл на одній ніжці. Такі моделі сьогодні доступні в широкому асортименті, від декоративних і традиційних до скульптурних і сучасних. Так як в таких столах відсутні кути, то можна розмістити своїх гостей з комфортом, навіть тих, хто запізнився.

Овальний обідній стіл в інтер'єрі їдальні

У маленьких приміщеннях стіл з округлими кутами допомагає збалансувати енергію і більш ергономічно використовувати простір навколо столу, не натикаючись на гострі кути.
Порада. Якщо приміщення маленьке, то оптимальним рішенням буде використання невеликих стільців, які після обіду можна поставити під стіл. Це не тільки заощадить місце, але і візуально розширить простір.

Кругла форма

Стіл круглої форми вирішує проблеми із спілкуванням за столом у колі родини або друзів. Всі зручно сидять, бачать і чують один одного, передають тарілки і т.д.
Порада. Для комфортного розміщення чотирьох людей за круглим столом його стільниця повинна бути діаметром близько 120 см. Якщо стіл буде менше, то сидіти буде тісно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні