--> ВООЗ висловилися категорично проти примусової вакцинації від COVID-19 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ВООЗ висловилися категорично проти примусової вакцинації від COVID-19

0
2
ВООЗ висловилися категорично проти примусової вакцинації від COVID-19
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує не змушувати людей робити щеплення від COVID-19.

Про це під час брифінгу заявила директор відділу ВООЗ з імунізації Кейт О'Браєн, повідомляє ТСН із посиланням на NBC, пише УНІАН.

Водночас урядам слід спрямувати зусилля на те, щоб збільшити рівень довіри до вакцинації.

"Я не думаю, що ми припускаємо, що будь-які країни створять мандат на вакцинацію. Однак, можуть бути країни або ситуації в країнах, де через професійні обставини необхідно або наполегливо рекомендується пройти вакцинацію", - сказала вона.

За словами О'Браєн, наполегливу рекомендацію зробити щеплення можуть отримати, наприклад, медики у відділеннях інтенсивної терапії. Представниця ВООЗ додала, що в такому випадку вакцинація необхідна для безпеки медпрацівників та пацієнтів.

Цю думку також підтримав директор ВООЗ із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майкл Райан, який наголосив на тому, що населення потрібно переконувати у користі вакцинації, а не змушувати до щеплень.

За його словами, люди повинні самостійно ухвалювати рішення щодо того, чи потрібна їм вакцина від COVID-19. Водночас Райан визнав, що за певних обставин вакцинація є "єдиним відповідальним кроком".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні