Двоє вчителів з України потрапили до ТОП-50 педагогів світу

0
2
Двоє вчителів з України потрапили до ТОП-50 педагогів світу
У міжнародному конкурсі Global Teacher Prize у списку із 50 фіналістів опинилися двоє українських вчителів – Олександр Жук із Запоріжжя та Наталя Гладких із Києва. Загалом на звання кращих претендували понад 12 тисяч вчителів зі 140 країн.

Про це повідомляють Волинські Новини з посиланням на ВВС Україна.

Пан Жук ставав найкращим вчителем України у 2018 році. Він викладає інформатику в запорізькій школі-інтернаті «Джерело». Щоб спілкуватися з учнями, викладач вивчив мову жестів і навіть співає із ними пісні жестовою мовою. Детальніше про нього можна почитати тут.



Вчителька Наталя Гладких у 2017 також боролася за звання вчителя року в Україні, але перемоги не здобула – дійшла до фіналу. Вона працює в школі, де навчаються кілька десятків підлітків із важкими порушеннями розвитку – самостійно розробила програму для них і реалізує її на практиці. Гладких також є керівницею інклюзивних проектів громадської організації «Бачити Серцем», що допомагає дітям, підліткам і молодим людям з інвалідністю, створюючи умови для їх соціалізації.



Повідомляється, що перемогу здобув індійський сільський учитель Ранджит Дісалі і виграв головну премію – мільйон доларів. Він розповів, що половину виграшу поділить з іншими номінантами, які увійшли в першу десятку. Таким чином кожен із них отримає по 55 тисяч доларів. Дісалі – перший переможець конкурсу, який вирішив розділити фінансову винагороду з іншими конкурсантами.



Ранджиту Дісалі з 2009 року викладає в індійській початковій школі для дівчат. Коли він почав, заклад перебував у напівзруйнованому стані, відвідуваність була низькою, а викладання велося на нерідній для учениць мові (вони говорять мовою каннада – нею в Індії спілкуються приблизно 38 мільйонів людей).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні