Україна використала два мільярди кубометрів газу

1
2
Україна використала два мільярди кубометрів газу
Цього року Україна підійшла до опалювального сезону з рекордними запасами газу, але третина з них належать іноземцям.

Повідомляє Кореспондент.

З початку опалювального сезону 2020-2021 років Україна використала понад 2 млрд куб. м газу з рекордних запасів у 28,44 млрд куб. м.

Станом на кінець листопада запаси становили 26,3 млрд куб. м, що на 27% більше, ніж рік тому.

При цьому іноземні трейдери зберігають у режимі Митний склад 9 млрд куб. м газу, що в 3,7 разу більше, ніж роком раніше. З них у short haul режимі накопичено 5,4 млрд куб. м.

Компанії-резиденти зберігають у режимі Митний склад 1 млрд куб. м, що в 4,3 разу менше, ніж у 2019 році.

"Послуги відбору замовляють вітчизняні компанії. Іноземці переважно продовжують зберігати накопичений газ в очікуванні сприятливої ​​кон'юнктури ринку. Хоча деякі з них почали реалізацію газу всередині України. Однак, якщо ситуація кардинально не зміниться, ми вийдемо з опалювального сезону 2020/2021 з досить високими запасами газу в ПСГ, зокрема, європейських замовників", - зазначив голова Укртрансгазу Сергій Перелома.

Україна почала відбір газу зі сховищ 20 жовтня.

Нагадаємо, за 10 місяців 2020 року транзит російського газу через Україну в Євросоюз знизився майже на 40%, порівняно з тим самим періодом 2019 року - до 45 млрд кубометрів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось так, закачували по "літнім" цінам , а зараз розповідають казочки і продають по осінньо-зимовим цінам.. Хтось добряче руки нагріє на різниці..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні