--> 2020 рік став для України одним з найтепліших | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

2020 рік став для України одним з найтепліших

0
-1
2020 рік став для України одним з найтепліших
2020 рік увійде до п'ятірки найтепліших років в Україні, а загальна тенденція потепління випереджає глобальний показник.

Про це сказав директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда, – інформує "Сегодня".

"Ще місяць до закінчення року, і цей місяць може внести певні корективи в загальну картину, але вони вже будуть незначні. В Україні ситуація аналогічна світовій, глобальній, але темпи зростання температури повітря навіть випереджають глобальний показник. Рік, швидше за все, увійде до п'ятірки років з найвищою середньою річною температурою. Процес глобального потепління для України також характерний, він триває, і нічого його поки не зупинить", – сказав Кульбіда.

Зі слів директора Гідрометцентру, температура в холодний і літній періоди істотно змінилася.

"Якщо розглядати кліматичні зміни в сезонному розрізі, то там є серйозні відмінності. Наприклад, терміни приходу зими, тобто переходу температури через 0 градусів, змінилися мало за останні 20-25 років. І терміни настання весни теж змінилися мало. Але дуже сильно змінилась температура холодного періоду і теплого. Зростання температури на території України в окремі місяці перевищують 2 градуси за останні 25 років, це дуже велика цифра", – сказав Кульбіда.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні