--> Чи може коронавірус викликати хворобу Паркінсона? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи може коронавірус викликати хворобу Паркінсона?

0
-5
Чи може коронавірус викликати хворобу Паркінсона?
За час пандемії COVID-19 були описані три випадки появи симптомів хвороби Паркінсона відразу після перенесеної інфекції. Автори нового дослідження вважають, що зараз рано говорити про те, що коронавірус може провокувати цю хворобу.

До теперішнього часу про розвиток паркінсонізму (симптомів хвороби Паркінсона) після інфекції SARS-CoV-2 лікарі повідомляли тричі, пише 24 канал.

Їх виявили у трьох порівняно молодих людей – двох чоловіків (45 і 58 років) і однієї жінки (35 років). Початок хвороби у всіх пацієнтів був гострим. У двох пацієнтів не було виявлено генетичної схильності до хвороби, третьому такі тести не проводилися.

Поява хвороби Паркінсона або паркінсонізму після перенесеної інфекційної хвороби – відомий феномен. Він може бути пов'язаний з пошкодженням деяких структур головного мозку інфекцією, запаленням в мозку або проявом хвороби Паркінсона, яка раніше протікала безсимптомно.

Раніше вчені намагалися зв'язати різні віруси з ризиком розвитку хвороби Паркінсона, але кожен раз докази були недостатніми. Зараз у зв'язку зі швидким поширенням COVID-19 деякі фахівці висловлюють побоювання, що в результаті пандемії може значно збільшитися кількість пацієнтів з паркінсонізмом, що збільшить навантаження на охорону здоров'я.

Автори огляду роблять висновок, що сьогодні немає достатніх доказів того, що коронавірус може бути причиною хвороби Паркінсона.

Хоча вірус дійсно може викликати неврологічні ускладнення, вони вважають невиправданим очікування хвилі захворюваності на хворобу Паркінсона. Подібні заяви, на думку вчених, можна робити тільки при наявності точних даних.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні