--> Помічникам народних депутатів вдвічі підвищили зарплату | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Помічникам народних депутатів вдвічі підвищили зарплату

2
-7
Помічникам народних депутатів вдвічі підвищили зарплату
Таке рішення прийняли через залишки коштів на законодавчу діяльність. Передбачені до кінця року гроші не використали, тому нардепи вирішили роздати їх помічникам.

Повідомляє Кореспондент.

Верховна Рада прийняла зміни до постанови №4449 "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України", які дозволяють кожному члену парламенту виплатити своїм помічникам і консультантам в грудні близько 100 тисяч гривень. За відповідне рішення в ході засідання в четвер, 3 грудня, проголосували 289 народних депутатів.

Зокрема третій пункт постанови доповнено абзацом другим: "Тимчасово в період з 1 до 31 грудня 2020 року встановити місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата в розмірі 50 прожиткових мінімумів (109 тис. 450 грн - ред.), Встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2020 року".

У пояснювальній записці зазначено, що таке рішення не потребує додаткового фінансування, тому що це невикористаний залишок коштів за бюджетною програмою "Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради".

Зараз кожен нардеп отримує 25 прожиткових мінімумів на зарплати своїм співробітникам - 52,5 тисячі гривень. Наприклад, якщо працюють два помічники, то кожен з них може отримувати по 26,2 тисячі гривень. Тепер же в грудні вони зможуть отримати вже по 52,5 тис. грн.

Нагадаємо, 3 грудня Верховна Рада визначила вимоги до помічників народних депутатів. Вони повинні не тільки вільно володіти українською мовою, а й мати вищу освіту ступеня молодшого бакалавра або бакалавра.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слів не вистачає,щоб в коментарі з цього приводу висловити свою думку.
Відповісти
Грабіжники, сволота, мразі та жадоба до збагачення - тільки такими словами можна назвати наших депутатів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні