У Чорнобилі рідкісний птах атакує дослідників. ФОТО

0
5
У Чорнобилі рідкісний птах атакує дослідників. ФОТО
Співробітники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника опублікували фото червонокнижної бородатої сови, яка гніздиться чомусь лише на правому березі річки Прип’ять.



Вперше для України гніздування цього хижого птаха було виявлено в 1985 році на території Поліського природного заповідника. У зоні відчуження його помітили в 2003 році, пише Вечірній Київ.



У зоні відчуження сову бородату вперше помітили в 2003 році
Загалом, в Україні гніздується від 60 до 110 пар бородатої сови. Полює рідкісний птах не тільки вночі, а інколи й у день. Найчастіше вирощує до чотирьох пташенят.



Як і всі види сов, сова бородата свої гнізда не будує, а займає чужі – інших хижих птахів біля відкритих заболочених ділянок.



У заповіднику зазначили, що сова дуже агресивна. Під час дослідження гнізд з пташенятами дорослі птахи атакують дослідника й можуть нанести їм досить серйозні травми.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні