Інтерпол попередив про зростання злочинів, пов'язаних з COVID-вакцинами

0
3
Інтерпол попередив про зростання злочинів, пов'язаних з COVID-вакцинами
Найближчим часом у світі можуть збільшитися злочини, пов'язані з вакцинами від коронавірусу. Про це країни-учасниці попереджає Інтерпол.

Інформує Кореспондент.

У Міжнародній організації кримінальної поліції вважають, що інформація про успішне випробування низки препаратів від коронавірусу підстьобне злочинців, які почнуть підробляти ліки і навіть можуть викрасти справжню вакцину, відзначається на сайті Інтерполу.

"У міру того, як кілька вакцин наближаються до утвердження і широкого поширення, вкрай важливо забезпечити безпеку ланцюжка поставок і виявити незаконні веб-сайти, які продають контрафактну продукцію", - попереджають в Організації.

За словами генерального секретаря Інтерполу Юргена Штока, "важливо, щоб влада якнайкраще підготувалася до наближення спалаху всіх видів злочинної діяльності, пов'язаної з вакцинами проти COVID-19".

На думку Штока, найближчим часом можуть з'явитися підроблені веб-сайти, на яких злочинці будуть пропонувати фальшиву вакцину довірливим громадянам, "що може становити значний ризик для їхнього здоров'я і навіть життя".

Також глава Інтерполу додав, що у зв'язку з відновленням міжнародного сполучення зростає і попит на тести на коронавірус. Це загрожує масовим виробництвом та розповсюдженням фальсифікованих наборів для тестування.

В Організації також порадили бути обережними під час відвідування сайтів під час пошуку ліків та медобладнання. Зафіксовані випадки, коли на подібних сайтах впроваджені шкідливі програми.

Раніше повідомлялося, що в Японії повідомили про кібератаки на розробників вакцин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні