В Угорщині звинуватили Україну в політиці залякування угорців

4
3
В Угорщині звинуватили Україну в політиці залякування угорців
Депутати Європейського парламенту від правлячої партії Угорщини побачили у подіях на Закарпатті ситуацію "громадянської війни".

Пише Європейська правда.

Про це йдеться у спільній заяві депутатів Європарламенту від партії "Фідес" та іншої угорської політсили, Християнсько-демократичної народної партії (KDNP), оприлюдненій у вівторок.

"Українська влада створює на Закарпатті ситуацію громадянської війни. Ми вважаємо це ганебним і глибоко засуджуємо застосування озброєних сил українською владою проти лідерів і організацій угорської громади на Закарпатті", - сказано у заяві, яка є реакцією на проведені обшуки СБУ.

Депутати заявляють, що обшуки було політично мотивованими та спрямованими на залякування і тиск.

Вони вважають, що "скоординовані рейдерські дії проти законних організацій угорської меншини" нагадують "методи сталінської тоталітарної системи". Депутати називають такі дії неприйнятними у державі, де діє верховенство права.

"У країні, асоційованій з ЄС, яка неодноразово заявляла про свій намір інтегруватися в Європейський Союз і НАТО, такі події є неприпустимими, тому ми виступаємо з ініціативою в Європейському парламенті, щоб включити це безпрецедентне порушення до порядку денного грудневого пленарного засідання", - заявили вони.

Депутати стверджують, що український уряд роками зневажає права угорської меншини. Зокрема, вони згадали про ухвалення законів Про освіту та Про мову як приклад порушення прав національної меншини, що "можуть мати серйозні наслідки".

30 листопада СБУ провела обшуки у організаціях угорської громади Закарпаття та у одного з її лідерів, фактично звинувативши їх у підтримці сепаратизму.

Будапешт відразу відреагував, заявивши протест МЗС України та викликавши посла України в Угорщині.

1 грудня на тлі нового витка напруги між Україною та Угорщиною до українського МЗС викликали угорського посла Іштвана Ійдярто.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
угорські депутати та урядовці втручаються у внутрішні справи України, провокуючи цим виникнення міжетнічних конфліктів на Закарпатті
Відповісти
Угорщині спочатку слід нагодувати мешканців циганських таборів Закарпаття, а вже потім рекомендувати їм мову спілкування..
Відповісти
На території будь-якої держави діють закони Конституції, порушення яких тягне за собою відповідальність , що і трапилося в даному випадку. А Угорщина нехай навчиться поважати території сусідніх країн і не стромляти свого носа куди не просять!
Відповісти
Так вони угорці , чи громадяни України? Якщо угорці то їм ніхто не заважає поїхати на свою батьківщину, а якщо наші громадяни то конституцію ще ніхто не відмінив.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні