Укргідрометцентр дав прогноз погоди на грудень

0
-3
Укргідрометцентр дав прогноз погоди на грудень
У перший зимовий місяць по всій території України утвориться сніговий покрив. Температура очікується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.
Середня місячна температура в грудні очікується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Це на 1-1,5 градусів вище від середніх багаторічних значень. Відповідний прогноз дав Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 32-82 мм, на Закарпатті та в горах Криму до 108-132 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

За даними синоптиків, зазвичай в грудні на більшій частині території України утворюється сніговий покрив, лише на крайньому півдні він встановлюється не щороку.

"У грудні вірогідні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг - тумани і ожеледь", - йдеться в повідомленні.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що абсолютний максимум температури повітря в грудні становить 10-18 градусів тепла, в південній частині та на Прикарпатті місцями 19-20 градусів, в Криму до 25 градусів. Абсолютний мінімум - 21-37 градусів морозу, в південних областях 17-28 градусів морозу. Середнє місячна кількість опадів становить 33-67 мм, на Закарпатті та місцями в гірських районах 62-142 мм.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні