Війна в Ефіопії: влада заявила про взяття столиці бунтівного регіону

0
-7
Війна в Ефіопії: влада заявила про взяття столиці бунтівного регіону
Прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед Алі заявив, що урядові сили завершили військову операцію й тепер повністю контролюють Мекеле - столицю бунтівного регіону Тиграй.

Повідомляє BBC.

Бойові дії тривали з початку листопада й могли дестабілізувати ситуацію в країнах Африканського Рогу.

"Я радий повідомити, що ми завершили й припинили бойові дії в регіоні Тиграй. Зараз ми зосередимося на відновленні регіону та наданні гуманітарно допомоги, поки федеральна поліція стримує кліку "Народного фронту визволення Тиграю", - написав прем'єр у твіттері.

Конфлікт між урядовими військами та сепаратистами з "Народного фронту визволення Тиграю" (НФВТ) не вщухає вже більш як три тижні. За цей час тисячі людей загинули або стали біженцями. ООН говорить про масштабну гуманітарну кризу.

З початку конфлікту Ефіопію залишили понад 40 тисяч людей.

На початку листопада прем'єр Абій Ахмед Алі оголосив про початок операції проти НФВТ.

Ахмед Алі, який у 2019 році отримав Нобелівську премію миру за вирішення багаторічного конфлікту з сусідньою Еритреєю, не дослухався до закликів міжнародної спільноти розпочати перемовини з сепаратистами.

Члени НФВТ тим часом обіцяють боротися до самого кінця.

Лідер повстанців Дебреціон Геберемікаель заявив, що буде продовжувати "захищати наше право на самовизначення" і "боротися з завойовниками до останнього".

Ефіопська влада раніше поставила перед сепаратистами ультиматум - здатися або очікувати наступу на Мекеле. Ультиматум сплив ще опівночі з середи на четвер 26 листопада. В п'ятницю військові вже оголосили про початок "фінальної фази" наступу.

Сотні людей загинули, тисячі жителів були змушені залишити свої домівки, поки ефіопські війська просувалися регіоном.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні