Ексочільники силових відомств при звільненні отримали мільйонні компенсації від держави

0
5
Ексочільники силових відомств при звільненні отримали мільйонні компенсації від держави
Колишні військові посадовці та топові правоохоронці, яких звільнили з займаних ними посад після приходу до влади Володимира Зеленського, отримали при цьому мільйонні компенсації.

Журналісти Bihus.Іnfo опублікували «рейтинг» виплат, які експосадовці самі вказали в деклараціях.

Наведені суми були виплачені на законній підставі — як допомога при звільненні, відпускні тощо.

Останнє місце в «рейтингу» журналісти віддали колишньому начальнику Управління держохорони Валерію Гелетею. Він отримав майже річну зарплату після звільнення — 804 тисячі гривень. Перебуваючи на посаді, він отримував понад 889 тисяч на рік.

Колишній голова Служби безпеки (СБУ) Василь Грицак отримав компенсацію 1,42 мільйона гривень. Журналісти додали, що коли декларації працівників СБУ розсекретили, у Грицака знайшли чотири ділянки, будинок на 400 квадратних метрів, дві квартири, офіс у Києві, а також позашляховик і мотоцикл Harley-Davidson.

Ексміністр оборони Степан Полторак після звільнення отримав 1,92 мільйона гривень, а колишній головнокомандувач Збройних сил Віктор Муженко — близько 2 мільйонів.

Колишній голова Нацполіції Сергій Князєв, а нині радник міністра МВС Арсена Авакова, отримав компенсацією 2,3 мільйона гривень.

Найбільше отримав ексголова Нацгвардії Юрій Аллеров1,8 мільйона і додатковими ще понад 524 тисячі гривень. Відзначимо, що Аллеров проходить у справі про заволодіння понад 81 млн гривень.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні