Скляні пляшки загрожують природі більше, ніж пластикові, - вчені

0
-2
Скляні пляшки загрожують природі більше, ніж пластикові, - вчені
Британські науковці із Саутгемптонського університету з'ясували, який вплив мають різні місткості напоїв на природу. Виявилось, що пластик шкодить екології не найбільше. Про це пише Діло.

Як повідомляє The Conversation, фахівці стверджують, що найшкідливішими для природи є пляшки, які зроблені не з пластику, а зі скла через систему їх виробництва, передає Суспільне.

За розрахунками дослідників, скляна місткість на 95% сильніше сприяє глобальному потеплінню, ніж пластикова. Для їх виробництва потрібно більше ресурсів і енергії, а в процесі виготовлення скла виділяється багато вуглекислого газу.

На другому місці за рівнем негативного впливу на природу — пляшки з переробленого скла. Пластикові вироби опинилися на третьому місці в рейтингу. На її виготовлення витрачається менше енергії через нижчі температури, утім, на відміну від скла і алюмінію, його складніше переробляти.

Найменше на природу впливають алюмінієві банки, але вони все одно забруднюють річки та загрожують здоров’ю диких тварин. Перероблений алюміній — найекологічніший варіант, оскільки його виробництво економить 95% енергії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні