Китай готує місію на Місяць, останній раз це робили в 1976 році

0
-3
Китай готує до запуску місію на Місяць для збору зразків порід. За планами, породу повинен зібрати зонд Changʼe-5, який відправлять в район Океану Штормів.

Пише Бабель.

Місія допоможе краще зрозуміти походження і формування Місяця, зокрема встановити тривалість вулканічної активності і причини послаблення магнітного поля, яке захищає від сонячного випромінювання.

Місію планують в кілька етапів. Спочатку зонд пробурить грунт, потім перенесе взяті зразки на підйомник, який стикується з орбітальним модулем. Зразки заповнять спеціальну капсулу, яка повинна повернуться на Землю.

Якщо місія буде успішною, то Китай стане третьою країною, яка зібрала зразки місячної породи для дослідження на Землі. У 1969—1972 роках породи отримала місія США, а в 1976 році зразки зібрала місія СРСР «Луна-24». З тих пір проби не відбиралися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні