У Луцьку сфотаграфували незвичайне явище - «Сонячну собачку». ФОТО

0
9
У Луцьку сфотаграфували незвичайне явище - «Сонячну собачку». ФОТО
Гало - веселка навколо сонця. Веселка, яка утворюється не за рахунок крапельок води (як звичайна), а крижаними кристаликами.

Сьогодні лучанка Олеся Банада з вікна свого будинку на вулиці Конякіна спостерігала незвичне природнє явище - Гало – райдугу кругом сонця. Про це інформує Волинь.

Як і веселка, Гало виникають в результаті заломлення променів в атмосфері, тільки гало виникають завдяки кристалики льоду. Іноді відображення сонця стають такими ж яскравими як і воно саме, це явище носить назву «сонячні собачки».

Гало - веселка навколо сонця. Веселка, яка утворюється не за рахунок крапельок води (як звичайна веселка), а веселка, яка створюється крижаними кристаликами. Спостерігати гало на небі можна в будь-який час року, вночі і вдень, навколо сонця або місяця і навіть навколо ліхтарів або ламп (останнє можливо тільки в холодну погоду).



Іноді відображення сонця стають такими ж яскравими як і воно саме, це явище носить назву «сонячні собачки».

Гало відноситься до атмосферних оптичних явищ, так само як веселка і північне сяйво. Природа цього явища - дисперсія світла в кристалах льоду. На відміну від крапельок води (які відрізняються тільки розміром) крижані кристали бувають різної форми і можуть літати в повітрі різними способами: парити, обертатися, повільно падати і т.д. Тому веселка завжди розміщена в одному місці на небі (потрібно стати до сонця спиною, щоб її побачити), а гало бувають різних видів (близько сотні).



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні