SpaceX запустила в космос новий супутник Sentinel-6. Він виглядає як собача буда та проводить моніторинг планети

0
-2
SpaceX запустила в космос новий супутник Sentinel-6. Він виглядає як собача буда та проводить моніторинг планети
Компанія SpaceX провела запуск європейського супутника Sentinel-6, який буде проводити високоякісний моніторинг поверхні Землі.

Повідомляє Громадське.

У суботу, 21 листопада, ракета Falcon 9 з супутником стартувала з бази військово-повітряних сил США у штаті Каліфорнія о 19:17 (за київським часом). Перший ступінь ракети успішно повернувся на космодром.

Це перша спільна місія NASA та Європейського космічного агентства (ESA).

Запуск Sentinel-6 входить у програму Єврокомісії Copernicus з глобального, безперервного, автономного, високоякісного моніторингу поверхні Землі у широкому діапазоні.

Так, супутник зможе спостерігати за поверхнею планети з висоти 1 300 кілометрів, що дасть змогу науковцям вираховувати рівень підйому води Світового океану до міліметрів.

Новий Sentinel-6 стане вже восьмим апаратом у програмі Copernicus та продовжить роботу своїх попередників з глобального моніторингу навколишнього середовища. За допомогою таких супутників науковці також вимірюють рівень забруднення атмосфери та спостерігають за стихійних лихами.

Раніше, супутники Sentinel дали змогу побачити розкол шельфового льодовика Еймері на сході Антарктиди та забруднення повітря над Європою.
Теги: Space x
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні