ВООЗ не рекомендує ремдесивір для пацієнтів з COVID-19

0
5
ВООЗ не рекомендує ремдесивір для пацієнтів з COVID-19
Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує не використовувати препарат ремдесивір для пацієнтів з COVID-19 незалежно від тяжкості захворювання, оскільки доказів, що він покращує стан пацієнтів немає.

Джерело: сайт ВООЗ

Дослівно: "ВООЗ рекомендує не застосовувати ремдесивір для пацієнтів з COVID-19. Ця рекомендація є частиною інструкції щодо клінічної допомоги при COVID-19".

Деталі: Настанови були розроблені у співпраці з неприбутковою організацією Magic Evidence Ecosystem Foundation (MAGIC), яка надавала методологічну підтримку.

Робота над цими рекомендаціями розпочалась 15 жовтня, коли Програма солідарності ВООЗ опублікувала проміжні результати застосування ремдесивіру.

Дані отримані від 4 незалежних досліджень і понад 7000 пацієнтів не засвідчили суттєвого впливу на смертність, необхідність штучної вентиляції легенів, час до клінічного поліпшення та інші важливі для пацієнта результати.

Група з розробки керівних принципів визнала, що необхідні додаткові дослідження, особливо для забезпечення більшої достовірності доказів для конкретних груп пацієнтів. Вони також підтримали те, що ремдесивір треба продовжити досліджувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні