--> Волинянам не вистачає вакцини проти грипу. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянам не вистачає вакцини проти грипу. ВІДЕО

0
-1
Волинянам не вистачає вакцини проти грипу. ВІДЕО
Від початку вересня Волинь отримала близько тисячі доз вакцини проти грипу.

«Це лише половина від необхідної кількості», – розповів Суспільному директор державного фармацевтичного підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк.

Вакцини наразі немає в продажі у жодній луцькій аптеці мережі «Волиньфармпостач».

Зі слів Михайла Півнюка, нині не вистачає доз вакцини для спеціалізованих закладів і підприємств області, які щороку закуповували її для своїх працівників і підопічних: «це інтернати, школи, геріатричний, психдиспансер. Майже 600 доз потрібні були на ці заклади, і близько 700 доз для підприємств специфічної інфраструктури».

На фармацевтичному підприємстві кажуть, що у зв’язку із пандемією COVID-19, попит на вакцину проти грипу зріс в усьому світі.

Як розповіла Суспільному лікарка загальної практики сімейної медицини Тетяна Кравчук, в окремих аптеках Луцька вакцину таки можна знайти, але пацієнти замовляють її завчасно. «На сьогодні ми маємо дві вакцини, – чотирьохвалентна і трьохвалентна, у нас прогнозується спалах чотирьох штамів вірусів грипу», – каже медичка.

За даними Волинського обласного лабораторно центру, грип на Волині поки не циркулює. Натомість захворюваність в нинішньому епідсезоні вища від показника за аналогічний період минулого року на 27 % і перевищує епідемічний поріг в загальному на 2%. Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському районі (на 20%), Локачинському районі (на 15%) та Луцькому районі (на 38%).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні