У каналізації знайшли голову античної скупльтури. ФОТО

0
-3
У каналізації знайшли голову античної скупльтури. ФОТО
Голову мармурової скульптури бога Гермеса кінця IV – початку III століття до н.е. виявили в Афінах під час будівельних робіт.

Про це повідомило Міністерство культури і спорту Греції, передає GreenPost.

Голову Гермеса знайшли під час розкопок в рамках реалізації проекту з будівництва нових каналізаційних мереж на території афінського муніципалітету, що реалізується під контролем інспекції старожитностей Афін Мінкульту. Артефакт був знайдений навпроти церкви Агия Іріні (Святій Ірині) на центральній вулиці Еолу на глибині всього близько полутра метрів від поверхні дорожнього покриття.

У відомстві зазначили, що «голова скульптури Гермеса зображує бога в зрілому віці і, мабуть, була фрагментом колони».

«Такі колони встановлювалися на перехрестях і вулицях, вони служили в античності своєрідними дорожніми знаками. Це – оригінальний твір, ймовірно, кінця IV – початку III століття до н.е. Знахідка, що знаходиться в хорошому стані, була негайно перевезена на склад інспекції старожитностей Афін», – йдеться у повідомленні.

Гермес – бог торгівлі і щастя, хитрості, злодійства, юнацтва та красномовства в давньогрецькій міфології. Він також покровитель глашатаїв, послів, пастухів і подорожніх.

У зв’язку з унікальною знахідкою, несподівано зробленої в самому центрі Афін, мер столиці Костас Бакоянніс написав в Facebook:

«Її знайшли в півтора метрах під землею під час робіт з модернізації інфраструктури на вулиці Еолу в районі площі Агия Іріні. Знахідка вже знаходиться у веденні інспекції старожитностей. Унікальні Афіни! Гордість і захоплення!».

В ході будівельних робіт в Греції, які завжди супроводжуються розкопками археологів, протягом багатьох років знаходять унікальні артефакти. Наприклад, величезна їх кількість була виявлена під час будівництва афінського метро.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні