--> Працівники Укрзалізниці організували схему фіктивного ремонту поїздів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Працівники Укрзалізниці організували схему фіктивного ремонту поїздів

0
-3
Працівники Укрзалізниці організували схему фіктивного ремонту поїздів
Зловмисники залучили фіктивні підприємства і склали неправдиві документи про модернізацію понад 20 поїздів.

Повідомляє Кореспондент.

На Укрзалізниці правоохоронці викрили схему фіктивного ремонту дизель-поїздів. Про це повідомляє офіс генпрокурора у вівторок, 17 листопада.

Посадові особи Укрзалізниці заволоділи грошима акціонерного товариства при організації капітального ремонту дизель-поїздів для приміських перевезень. У 2015-2016 роках вони залучили фіктивні підприємства і склали неправдиві документи про проведення модернізації понад 20 поїздів, хоча ці роботи не можна було провести через відсутність на підприємстві-виконавця необхідних фахівців та обладнання.

В рамках схеми вони перевели гроші з рахунків Укрзалізниці на рахунки підприємства-виконавця, а частина коштів виявилася на рахунках фіктивних фірм.

Дії чиновників завдали шкоди Укрзалізниці на суму понад 58,6 мільйона гривень.

Тепер підозрюваним відкрили матеріали справи. Серед фігурантів - колишній в.о. керівника одного з підприємств, 100% акцій якого належать Укрзалізниці та його колишні заступники, а також колишні і чинні керівники підрозділів приміських пасажирських перевезень, начальники виробничих підрозділів депо регіональних філій Укрзалізниці. Досудове слідство у справі закінчено.

Нагадаємо, що раніше луцькі чиновники вимагали хабарі за укладення договорів за Великим будівництвом. Підозрювані просили 20% "відкату" від загальної суми договорів про встановлення відеокамер у рамках держпроекту.

Також повідомлялося, що чиновника ЗСУ затримали на хабарі в 400 тисяч. Полковник вимагав у керівника підприємства "відкат" за внесення змін до технічних умов товару, що дозволило б підприємству брати участь у держзакупівлі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні