В Україні завершили клінічні випробування препарату «Біовен» для лікування COVID-19

0
3
В Україні завершили клінічні випробування препарату «Біовен» для лікування COVID-19
Українська компанія «Біофарма» завершила клінічні випробування препарату «Біовен» (імуноглобулін) на пацієнтах, у яких діагностували COVID-19.

Про це повідомив у Фейсбуці співвласник компанії Костянтин Єфименко, пише Укрінформ.

"Біофарма" завершила клінічні випробування нашого препарату «Біовен» (імуноглобулін). Клінічні дослідження розпочато в травні, рандомізовано 66 пацієнтів із тяжким перебігом хвороби, до дослідження залучено 9 баз. Дослідження завершено в жовтні", - зазначив він.

За словами Єфименка, використання «Біовену», в комплексі терапії пневмонії, викликаної SarsCov2, у порівнянні зі стандартною терапією дозволяє досягнути статистично достовірних переваг за такими параметрами: скорочення летальності у чотири рази - з 23,6% до 6,25%; скорочення середнього часу до настання покращення з 9 до 5 днів; скорочення часу потреби в госпіталізації в умовах стаціонару - на 3-5 днів.

Він додав, що сьогодні триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну у світі. "Всі вони розпочаті глобальними міжнародними компаніями переважно у США та Західній Європі, проте "Біофарма" - перша компанія, яка розпочала клінічні дослідження і перша, яка їх завершила", - стверджує Єфименко.

Він додав, що вчора «Біовен» було включено до протоколу лікування COVID-19, і подякував міністру охорони здоров’я Максиму Степанову і колективу міністерства за підтримку в проведенні дослідження, а також зазначив, що "Біофарма" продовжує роботу зі створення гіперімунного імуноглобуліну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні