--> Волиняни масово крадуть рибу: зареєстровано безліч порушень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиняни масово крадуть рибу: зареєстровано безліч порушень

4
-3
Волиняни масово крадуть рибу: зареєстровано безліч порушень
У період з 1 по 31 жовтня 2020 року державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля проведено 30 рибоохоронних рейдів та викрито 47 порушень природоохоронного законодавства, з яких 15 – грубі (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Також складено 28 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Крім цього, оформлено 4 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 18 478 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 2 873 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 13,5 кг водних біоресурсів, 4 кг риби повернено у водне середовище. Також вилучено 12 од. заборонених знарядь лову та ще 18 – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 15 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 20 жовтня рибоохоронці спільно з небайдужою громадськістю викрили грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водному об’єкті, поблизу 5-го мікрорайону у м. Нововолинськ Волинської області.

Близько 22 години виявлено порушника, який здійснював вилов водних біоресурсів знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. У сітці знаходилася така риба: плоскирка – 22 екз. та раки – 2 екз. Завдано збитків на суму 799 грн.

22 жовтня в ході рибоохоронного рейду на Мар’янівському водосховищі, поблизу с. Цегів Горохівського району Волинської області, викрито аналогічне порушення. Так, близько опівночі громадянин ловив рибу знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. Таким способом він встиг виловити 37 екз. карася сріблястого. Збитки, завдані рибному господарству, склали 629 грн.

На вказаних осіб складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до судів для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову в статті русизми! Коли ви вже навчитеся писати ?
Відповісти
Знову в статті русизми! Коли ви вже навчитеся писати ? Або пишіть грамотно або взагалі не пишіть, бо мізки "закипають" від ваших "перлів"
Відповісти
а можна конкретизувати вашу претензію?
Відповісти
жодного русизму у статті нема...Якщо ви про слово "снасті",то змушений вас засмутити - це українське слово і правильніше його називати "українізмом" у російській мові...Перед тим,якщось писати,варто думати...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні