Україна стала частиною місячної програми Artemis

2
-5
Україна стала частиною місячної програми Artemis
Державне космічне агентство України стало 9-м учасником програми «Артеміда». Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) і Державне космічне агентство (ДКА) України підписали угоду, в рамках якого Україна стане 9-ю країною-учасницею програми Artemis ( «Артеміда»), яка повинна повернути людство на поверхню Місяця.

Інформує Portaltele.

«Це важливо для України, тому що ми зможемо реалізувати свої власні проекти в партнерстві з провідними космічними агентствами світу. Це логічний крок в продовження того, що ми ж вступили в Moon Village Association. Українські проекти вперше стали частиною глобального сценарію освоєння Місяця від ISECG, і логічно, що ми далі хочемо реалізовувати наш потенціал в рамках програми «Артеміда». Також, я переконаний, що Домовленості дадуть новий поштовх до об’єднання держав в установі багатосторонніх консультацій в контексті розвитку міжнародного космічного права, яке б відповідало сучасним викликам і планам людства в освоєнні космічного простору », – прокоментував угоду голова ДКА Володимир Усов.

Раніше стало відомо, що перша місія Artemis I, в рамках якої Європейський сервісний модуль (EСM) для пілотованого космічного корабля Orion буде запущений за допомогою надважкої ракети-носія Space Launch System (SLS) і проведе в цілому три тижні в космосі, а потім повинен буде повернутися на Землю (тут корабель буде протестований на входження в земну атмосферу на високій швидкості – буде випробувана його тепловий захист), відбудеться в 2020 році, але зараз місію перенесли на 2021 рік.

В ході Artemis II облетіти Місяць на ЄСМ планується вже з екіпажем на борту, але відбудеться це не в 2022 році, а не раніше 2023 року. При цьому запланована на 2024 рік місія Artemis III, яка повинна завершитися висадкою астронавтів на поверхню Місяця, не перенесену і очікується відповідно до графіка.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що до 2024 року в Україні має з’явитися власна космічна ракета-носій легкого класу. Проект, який передбачає участь в ньому і приватних інвесторів, планують завершити до закінчення 5-річного президентського терміну Володимира Зеленського, який доручив розробити космічну ракету.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реально - гарна новина!
Відповісти
Гарна новина може все бидло з держави поперевозять
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні