У NASA підтвердили, що до Землі повернулася ракета, яку запустили 20 вересня 1966 року

0
7
У NASA підтвердили, що до Землі повернулася ракета, яку запустили 20 вересня 1966 року
Виявлений у Землі астероїд 2020 SO, як і передбачалося раніше, виявився третім ступенем американської ракети Atlas-Centaur, яка запустила в 1966 році до Місяця апарат Surveyor 2.

Пише Новий Формат.

Про це повідомляє NASA. Surveyor 2 був другим американським апаратом, його запустили 20 вересня 1966 року. Однак 22 вересня на підльоті до Місяця через відмову одного з коригувальних двигунів зв’язок з кораблем був втрачений, і апарат впав на поверхню Місяця.

Як повідомили в NASA, з моменту відкриття безліч астрономів в світі спостерігали незвичайний об’єкт, і за відхиленням його траєкторії під дією тиску сонячного світла вони виключили ймовірність, що це — астероїд.

«8 листопада 2020 SO повільно наблизився до області гравітаційного домінування Землі, так званою сферою Хілла, яка простягається на 1,5 млн км від планети. У ній 2020 SO залишатиметься ще близько чотирьох місяців, поки не полетить на нову орбіту навколо Сонця в березні 2021 року», — йдеться в повідомленні NASA.

Теги: NASA, ракети
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні