На Замковій площі у Луцьку оформляє землю фірма, причетна до депутата Сергія Були

3
8
На Замковій площі у Луцьку оформляє землю фірма, причетна до депутата Сергія Були
Дозвіл на відведення земельної ділянки поблизу Замкової площі у Луцьку надали фірмі «Праймсервіс-плюс», інтереси якої раніше публічно представляв депутат міськради 7 скликання Сергій Була.

Ділянка розташована за адресою Кафедральна, 10а. На ній знаходяться нежитлові будівлі, що раніше належали Волинському обласному спортивно-технічному клубу товариств сприяння оборони України (Волинський клуб ТСОУ; більш відомий за колишньою назвою – ДОСААФ).

Улітку 2019 року дві будівлі площею 376 та 54,1 квадрати продали фірмі «Праймсервіс-плюс».

У Луцьку ця фірма також відома будівництвом на проспекті Молоді, 4, де замість профспілкової бібліотеки зводять офісний центр. Інтереси «Праймсервіс-плюс» у цій справі представляв депутат Луцької міської ради 7 скликання Сергій Була.

На початку 2020 року на розгляд Луцької міської ради надійшли документи щодо розробки проекту землеустрою для відведення ділянки на Кафедральній, 10а. Під час засідання у січні проект рішення не набрав потрібної кількості голосів, проте 26 лютого депутати таки дали дозвіл на розробку земельної документації на цю землю.

«Об’єкт купили, бо була така можливість. Документи на землю оформляємо згідно із чинним законодавством, щоб потім не було нарікань, що ми не платимо орендну плату», – пояснив у коментарі виданню «Волинь24» Сергій Була.

На запитання, чому на території Старого міста мешканцям не вдається отримати аналогічний дозвіл від міської ради, Сергій Була припустив, що справа в самовільних забудовах.

«Якщо хтось щось самовільно набудував, тепер складно оформити землю. В організації, яка продала цей об’єкт, було все в порядку з документами, був акт постійного користування землею, тому вдалося отримати дозвіл від міської ради без проблем», – прокоментував Була.

Зауважимо, ділянка розташована в межах історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». Мешканці, які проживають на цій території, нарікають, що протягом тривалого часу не можуть оформити документів на землю під власними будинками. Детальніше про це – у журналістському розслідуванні «Заповітна зона. Як розпоряджаються землею у луцькому заповіднику».






* * *

Матеріал підготовлено ГО «Бюро журналістських розслідувань «СПЕЦТЕМА» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проекту «Антикорупційний моніторинг земельних рішень Луцької міської ради: розслідування і профілактика». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження»



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щодо Були. Говно не тоне, а періодично спливає в різних місцях.
Відповісти
Ну тепер можна очікувати на тому місці будівництво якоїсь склобетонної халупи.
Відповісти
При полішуку місто все забулюється та забулюється...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні