Amnesty International оприлюднила нові дані про сексуальне насильство з боку військових на Донбасі

0
-3
Amnesty International оприлюднила нові дані про сексуальне насильство з боку військових на Донбасі
На Донбасі за 2017-2018 роки зафіксовано вісім випадків сексуального насильства військовослужбовцями над цивільними жінками. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані доповіді Amnesty International.

"Amnesty International задокументувала 8 випадків сексуального насильства щодо цивільних жінок та дівчат з боку військовослужбовців: зокрема 2 зґвалтування, 1 замах на зґвалтування та 5 випадків сексуального домагання, вчинених військовими протягом 2017-2018 років у місцях проживання цивільного населення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жінки, які вже постраждали від бойових дій на Донбасі, зазнають насильства вдома і не мають підтримки з боку влади.

"Так, 2018 року у Донецькій області кількість адміністративних проваджень за статтею домашнє насильство збільшилася на 76%, а у Луганській — на 158% у порівнянні із середнім показником за попередні три роки", - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що у багатьох випадках поліція відмовляється реєструвати скарги постраждалих від домашнього насильства, а поширена безкарність стримує багатьох жінок звертатися до правоохоронців.

"У 10 із 27 випадків домашнього насильства, задокументованих у доповіді, постраждалі не повідомляли про насильство у поліцію. Вони були переконані, що влада не реагуватиме адекватно або не реагуватиме взагалі", - йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні