Кешбек у банках може зникнути

1
2
Кешбек у банках може зникнути
Багато банків мотивують своїх клієнтів - власників платіжних карток - і залучають нових так званим кешбеком. Таку модель бонусів може повністю знищити ухвалення зареєстрованих у Верховній Раді законопроєктів.

Класичний банківський кешбек побудовано на комісії інтерчейндж. Суть такої операції - в тому, що людина платить карткою банку А в терміналі, який встановив банк Б. Останній сплачує першому 1,5% від суми кожної такої операції. Якщо банк А в рамках своєї програми лояльності хоче зробити приємно своєму клієнтові, він перераховує частину цієї винагороди на його рахунок.

У кінцевому підсумку всі програми лояльності так чи інакше лягають на плечі споживача. Наприклад, у вигляді вищої вартості товарів і послуг. В наявній ситуації пересічні споживачі, які не користуються кешбеком, платять тим, хто ганяється за щедрими банківськими пропозиціями. Цим питанням зараз сильно перейнялися у Верховній Раді, розповідає Delo.ua.

У жовтні поточного року з різницею в 2 тижні було зареєстровано відразу два законопроєкти, які передбачають обмеження комісії інтерчейнджу для всіх фінустанов, що працюють у країні. Відповідно до першого законопроєкту, до 2022 року міжбанківська комісія повинна знизитися до 0,3%. Другий пропонує менш радикальне зниження і більше часу на перехід. Так розмір комісії повинен до 2023 року знизитися до 0,9%.

Якщо перший законопроєкт буде схвалено парламентом, він із високою ймовірністю повністю знищить саму модель кешбеку. Вона просто перестане бути цікавою для клієнтів через замалу винагороду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кешбек це що український вираз?! Може досить засмічувати українську мову! Ми в Україні живемо!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні