--> Що Байден казав про Україну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що Байден казав про Україну

0
-16
Що Байден казав про Україну
Звичайно, американці обирали президента в першу чергу для себе. Але й нам, українцям, далеко не байдуже, які плани щодо нашої держави має господар Білого дому. Наскільки можна розраховувати на США, як на союзника у боротьбі з агресивними потугами імперської Росії.

Дональд Трамп, який скоріш за все покидає цей пост, так і не дав однозначної відповіді на ці запитання. З одного боку, надав нам Джавеліни і є стійким противником Північного потоку-2, з іншого — загравав з Путіним і не вельми переймався бідами й проблемами нашої держави, повідомляє укрінформ.

А що ж Джо Байден? Відповідь на це питання ми отримаємо після того, як він остаточно здобуде перемогу й у новій іпостасі зробить свої перші кроки як симпатика України. Нині ж ми можемо нагадати, в якому контексті Байден згадував нашу країну під час свого віцепрезидентства та нової виборчої кампанії, в чому обіцяв допомогти, якими хотів нас бачити.

РОСІЯ — ГОЛОВНИЙ ВОРОГ США

Кандидат у президенти США Джо Байден назвав Росію головним ворогом країни.

Москва, переконаний він, загрожує нацбезпеці Америки та намагається зруйнувати відносини країни з іншими державами.

«Я думаю, що найбільша загроза для США у плані руйнування нашої безпеки і наших союзів – це Росія», – казав Байден в інтерв’ю американським ЗМІ.

Він також додав, що Путін «з усіх сил старається» поширити дезінформацію про нього. При цьому Китай, на його переконання, є серйозним конкурентом державі.

САНКЦІЇ МАЮТЬ ЗАЛИШАТИСЯ, ПОКИ РОСІЯ НЕ ПОВЕРНЕ КРИМ

Під час останнього візиту до України як віцепрезидента США 16 січня 2017 року Джо Байден заявив:

«Разом з нашими партнерами з Євросоюзу і «Великою Сімкою» ми дали зрозуміти, що санкції повинні продовжитися, аж доки Росія повністю, наголошую, повністю не виконає свої зобов'язання за Мінськими домовленостями, а санкції проти РФ, пов'язані з Кримом, повинні залишатися, поки Росія не поверне Крим Україні».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні