--> У МОЗ пропонують ввести "годину пенсіонерів" | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У МОЗ пропонують ввести "годину пенсіонерів"

1
-1
У МОЗ пропонують ввести "годину пенсіонерів"
Попередньо пріоритетний час для осіб старшого віку може починатися о 12:00. При цьому обмеження на обслуговування пенсіонерів у інший час не планується.

Пише Корпеспондент.

У МОЗ підготували пропозицію про введення в магазинах "пріоритетних годин" для осіб, яким більше 60 років. Про це в понеділок, 9 листопада, повідомляє Суспільне.

Гендиректор директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності МОЗ Ірина Руденко пояснила, що в цей час пенсіонери зможуть придбати товари без черг.

"Ми хочемо запропонувати уряду "пріоритетні години" для вразливого населення з груп ризику, для осіб старше 60 років. Вони матимуть пріоритетний час для обслуговування з 10:00 до 12:00, щоб вони мали можливість відвідувати магазини без черги", - сказала Руденко.

Вона додала, що таким чином особи похилого віку зможуть уникати великого скупчення людей. При цьому обмеження обслуговування літніх осіб у інший час не планується.

"Але ми комунікуємо з населенням, щоб вони розуміли, що з 12:00 пріоритетно будуть обслуговувати осіб старше 60 років", - сказала Руденко.

За її словами, уряд і МОЗ розглядають і інші додаткові обмеження, які допоможуть стримувати поширення коронавірусу. Однак найбільш конструктивними заходами в уряді вважають обмеження контактів і соціальне дистанціювання.

Чиновниця заявила, що під час раніше анонсованого "карантину вихідного дня" влада планує обмежити роботу закладів харчування, ТРЦ і розважальних закладів. Відкритими будуть тільки об'єкти першочергової необхідності, зокрема магазини й аптеки.

Раніше повідомлялося, що в Польщі вводять "години пенсіонерів" через епідемію COVID-19. Особи похилого віку зможуть здійснювати покупки з 10 до 12 години дня, решту часу їх закликають залишатися вдома.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Молодці". В Польщі діє такий закон ще з самого початку пандемії коронавіруса.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні