Заражених коронавірусом норок виявили ще у 5 європейських країнах

0
6
Заражених коронавірусом норок виявили ще у 5 європейських країнах
Нагадаємо, повідомлялося про те, що у Данії від 15 до 17 мільйонів норок виявилися зараженими мутованою формою коронавірусу.

У Данії, де виявили спалах коронавірусу серед норок, фіксують масове зараження людей від тварин. Випадки поширення коронавірусу на норкових фермах зафіксували ще у п'яти країнах. У зв'язку з цим Велика Британія заборонила в’їзд на територію своєї держави громадянам з Данії.

Про це пишуть ТСН з посиланням на ВВС, The Mirror і ВООЗ.

Так, у Данії коронавірус, який мутував у норок, виявили від червня загалом у 214 осіб. Занедужали співробітники ферм. Водночас, небезпечний штам мутованого COVID-19, через який знищують всіх норок в Данії, зафіксували лише в 12 людей на п’яти фермах.

"У Данії варіанти вірусу норок були виявлені у 214 осіб з 5102 зразків, які були проаналізовані від 8 червня до 18 жовтня. Це період, коли серед норок стався спалах COVID-19", - сказали в Державному інституті сироваток країни.

Окрім Данії, заражені коронавірусом норки виявили в Іспанії, Італії, США, Нідерландах і Швеції. У всіх випадках, вважають у ВООЗ, вірус передався тваринам від людей. Однак, у ВООЗ наголошують, що існує ймовірність і зворотного передавання.

"Норки можуть бути резервуаром для коронавірусу, передаючи вірус одне одному, і несуть ризик, бо вірус може передатися від норок людині. Люди можуть потім передавати вірус всередині людської популяції. Може відбуватися також передавання від людини норкам", - пояснили у ВООЗ.

В організації рекомендують посилити контроль у місцях скупчення тварин, передусім, у фермах з норками, дотримуватися всіх заходів захисту і продовжувати дослідження мутацій вірусу у норок, про який повідомили дослідники Данії.

Тим часом уряд Британії ухвалив рішення про заборону в'їзду іноземцям із Данії. Повернутися на батьківщину зможуть лише особи, які проживають на законних умовах у Великій Британії чи є її громадянами. Але вони повинні будуть на 14 днів пройти ізоляцію разом з усіма членами своєї сім'ї. Уряд Британії пояснив це рішенням тим, що забезпечення безпеки населення -  головний пріоритет керівництва країни.

Напередодні уряд Данії ухвалив рішення вбити всіх норок, які мешкають на фермах країни. Попередньо, загинути можуть до 17 млн тварин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні