Перший літак на сонячній енергії NASA пройшов випробування вітром (відео)

0
2
NASA кілька років працює над повністю електричним літаком X-57 Maxwell. Інженери вже визначилися з дизайном і виготовили прототип. Зараз справа дійшла до повномасштабних випробувань, які проводилися в гігантській аеродинамічній трубі.

Пише Біз.

На цьому тижні ключові компоненти x-57 Maxwell вперше пройшли випробування в аеродинамічній трубі. Збір експлуатаційних даних і оцінка льотних можливостей проводилися в Дослідницькому центрі Ленглі в Хемптоні, штат Вірджинія.

Пара потужних повітряних гвинтів була надана Empirical Systems Aerospace California. Літак же оснастять 12 двигунами з великою підйомною силою. Як і пропелери, вони розташуються уздовж передньої кромки крейсерського крила.

Двигуни і пропелери будуть задіяні під час зльоту, забезпечуючи збільшення підйомної сили на малих швидкостях. Як тільки X-57 перейде в крейсерський режим, мотори відключаться, і лопаті пропелера загнуться всередину, щоб усунути додатковий опір. При посадці знову активуються двигуни з великою підйомною силою. NASA планує поділитися даними, отриманими в ході випробувань, з регулюючими органами.



Випробування проводилися два тижні. За цей час гвинт пропрацював 14 годин, піддаючись впливу швидкості вітру від нуля до 166,68 км/год.

Теги: NASA, літак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні