--> Медикам, які борються з коронавірусом, запровадили нові доплати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Медикам, які борються з коронавірусом, запровадили нові доплати

0
3
Медикам, які борються з коронавірусом, запровадили нові доплати
Завдяки запровадженню відповідних коефіцієнтів, медичні працівники, які надають допомогу більшій кількості хворих на коронавірус, матимуть більшу заробітну платню.

В умовах пандемії збільшилось навантаження на сімейних лікарів, які також частково або повністю задіяні в боротьбі з коронавірусом, про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"На сьогодні укладені всі необхідні угоди з Національною службою охорони здоров'я України і медичними закладами. Уряд також встановив додаткові доплати у 25%, 75% і 125%. Якщо медичні працівники надають допомогу більшій кількості хворих і мають більше навантаження, в такому випадку будуть задіяні коригувальні коефіцієнти, що дозволяють отримувати більші заробітні плати", - розповів Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд запевняє про виплати медикам у розмірі 2,5 млрд грн

За його словами,головне в медичній системі – це лікарі, забезпечення їх засобами захисту, гідними умовами оплати праці.

"Для цього уряд встановив два одночасні рівні доплати для лікарів, які стоять на передовій боротьби з коронавірусом. Доплата в розмірі 300%, яка уже виплачується. У нас були весною питання до виплат, вони вирішені, в щоденному режимі відпрацьовані. На сьогодні доплати йдуть в автоматичному режимі через НСЗУ у відповідних пакетах на боротьбу з Covid-19 для всіх лікарень і лікарів, які здійснюють відповідну роботу", - сказав прем'єр-міністр.

Шмигаль зазначив, що з вересня цього року уряд збільшив оклади всіх без винятку медичних працівників – на 25%, 50% і 75%. Це додаткові кошти до заробітної плати медичного персоналу, розміри яких в абсолютних цифрах складають від однієї години – 3 тисячі грн. до 3,5 тисячі грн. в місяць. Нещодавно уряд ухвалив рішення, яке дозволить сімейним лікарям отримувати більше коштів за кожну укладену декларацію. Капітаційна ставка за одну укладену декларацію буде збільшена з нинішніх 600 грн. до 652 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні