На аукціоні в Японії ящик мандаринів продали за $ 9600

0
5
На аукціоні в Японії ящик мандаринів продали за $ 9600
У Токіо 20-кілограмовий ящик з сотнею мандаринів сорту сацума пішов з молотка за приголомшливою ціною.

Дорогоцінні мандарини виставили на торги на центральному оптовому ринку Ота в Токіо. Це був перший у році аукціон мандаринів відомого сорту. Вирощують їх в префектурі Ехіме, на південно-японському острові Сікоку, пише Вокруг Света.



Сорт сацума славиться великим розмірів плодів, багатим смаком, тонкою шкіркою, яка легко знімається, а також текстурою, що просто тане в роті.

Делікатесні мандарини вирощують всього близько 100 фермерських господарств. Найдорожчі сацума культивують на узбережжі міста Яватахама.

За словами експерта Шина Асаї, ці мандарини вирощують під «трьома сонцями»: справжнім сонцем, світлом, відбитим від моря, і світлом, відбитим від кам'яних стін терасових плантацій.
Він додав, що в цьому році мандарини були дуже високої якості.



Шина Асаї також зазначив, що висока ставка на торгах - це святкова ціна на честь початку сезону мандаринів сацума в Японії.

Оскільки якість плодів щорічно оцінюється на першому аукціоні, ціна лота дуже впливає на наступні продажі, пояснив експерт.

Роздрібна ціна на ці мандарини зазвичай становить близько 75 доларів за 10 кг.

Втім, сказав Шина Асаї, це не перший раз, коли солодкі мандарини продалися на аукціоні за такою приголомшливою ціною. У минулі роки вона теж була високою.

Ім'я покупця організатори аукціону не розголошують. Японія здавна відома своїми солодкими і дорогими плодами. У минулому році 24 грона рубінового винограду пішли з молотка за 11 000 доларів.

Соен Шим, експерт з університету Вісконсіна, пояснила, що в азіатській культурі, особливо в японській, до фруктів особливе ставлення. Японці традиційно сприймають їх як предмети розкоші. У Країні висхідного сонця фрукти займають важливу позицію в ієрархії подарунків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні