Новий план України щодо Донбасу: у Києві назвали головну проблему

1
-6
Новий план України щодо Донбасу: у Києві назвали головну проблему
План Києва щодо повернення Донбасу наразі виконати неможливо, вважає Олексій Резніков.

Інформує Главред.

Згідно з пунктами Мінських угод, з територій окремих районів Донецької та Луганської областей мають бути виведені всі незаконні збройні формування. Україна не зможе реалізувати план з реінтеграції Донбасу, допоки у ОРДЛО знаходяться російські війська.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр-міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

За його словами, план Києва щодо встановлення миру на Донбасі враховує питання реалізації компонента безпеки. Неможливо перейти до політичної частини врегулювання конфлікту допоки, доки російські війська знаходяться в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Резніков акцентував увагу на тому, що контроль над ОРДЛО здійснює Москва, тому Україна покладає на Росію відповідальність щодо питання деокупації українських територій.

"Звичайно, ми вказуємо, що вони (незаконні збройні формування і російські війська, - ред.) повинні вийти. Але відповідальність покладаємо на Російську Федерацію, тому що вона контролює сьогодні ці території і представників окупаційних режимів", - підкреслив Резніков.

Війна Росії та України на Донбасі
Глава делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук 3 листопада заявив, що українська перемовна група розробила новий план з реінтеграції окупованих територій. Документ передбачає припинення вогню, виведення незаконних збройних формувань, проведення виборів і відновлення економіки у ОРДЛО.

За словами Кравчука, встановлення режиму перемир'я і виведення іноземних військ з Донбасу потрібно реалізувати на початку 2021 року. За умови виконання домовленостей у березні 2021 року у ОРДЛО пройдуть вибори.

У Путіна не підтримали ініціативу української сторони. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вважає, що процедура проведення виборів за умови виведення іноземних військ і передачі Україні контролю над українсько-російським кордоном у ОРДЛО не відповідає Мінським угодам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Типу москва дотримується виконання "мінських угод".Кремль хоч щось з тих угод виконав?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні