Із ковідного фонду виділять 60 млн на плазму з антитілами

0
4
Із ковідного фонду виділять 60 млн на плазму з антитілами
Із так званого "ковідного" фонду планують витратити додатково 60 млн грн для забезпечення закладів охорони здоров’я, які здійснюють заготівлю, переробку, зберігання донорської крові та її компонентів розхідними матеріалами для тестування на виявлення антитіл до коронавірусу SARS-CoV-2. Про це УНН повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Ми плануємо використати 1 млрд 259 мільйонів гривень, які були попередньо виділені на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення для передачі у вигляді субвенції у регіони. Зазначені кошти будуть передані областям для проведення закупівель за спрощеними процедурами, так як це цільові витрати на протидію COVID-19", - розповів Ляшко.

Із загальної суми 60 мільйонів гривень будуть використані для закупівлі імуноферментних тестів на виявлення антитіл до коронавірусу SARS-CoV-2 у донорській крові перехворілих, яку будуть використовувати для виготовлення "ковідної" плазми.

"Додатково 60 мільйонів – це забезпечення закладів охорони здоров’я, які здійснюють заготівлю, переробку, зберігання донорської крові та її компонентів розхідними матеріалами для тестування на виявлення антитіл до коронавірусу SARS-CoV-2", - повідомив Ляшко.

Лікування "ковід"-пацієнтів плазмою з крові тих, хто одужав, демонструє високі позитивні результати в усьому світі. Воно полягає у переливанні важкохворим на COVID-19 плазми з антитілами, яку отримують із крові тих, хто вже перехворів і отримав антитіла до коронавірусу.

Для виявлення донорів з високими маркерами антитіл у крові для заготівлі плазми необхідно провести масовий скринінг населення України методом імуноферментного аналізу (ІФА-тестування). Більше того, масовий скринінг населення на COVID-19 сповільнить темпи поширення коронавірусу.

Нагадаємо, що за результатами порівняльного дослідження ІФА-тест-систем на визначення антитіл до коронавірусу, тести української компанії "Діапроф-Мед" продемонстрували таку ж точність та чутливість, як і дорожчі тести американської компанії Abbott.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні