Рада завернула проєкт Зеленського про судову реформу

0
1
Рада завернула проєкт Зеленського про судову реформу
Верховна Рада не підтримала у першому читанні законопроект президента Володимира Зеленського про судову реформу.

5 листопада на пленарному засіданні його відправили на доопрацювання. За повторний розгляд у першому читанні проголосували 239 парламентарів. За ухвалення документу за основу - лише 22 нардепи.

Документом, ініційованим Зеленським, планувався перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя, які відповідають за відбір доброчесних суддів.

Згідно пояснювальної записки до документу, законопроєктом пропонується виключити із закону "Про судоустрій і статус суддів" положення щодо встановлення максимальної кількості суддів Верховного суду. Натомість пропонується встановити загальне правило для визначення кількості суддів у суді, за яким ця функція покладається на Вищу раду правосуддя за поданням Державної судової адміністрації. Також законопроєктом з урахуванням позиції КСУ змінюються процедури здійснення дисциплінарного провадження щодо судді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні