Грип і коронавірус можуть перебувати в організмі людини одночасно, - ВООЗ

0
-1
Грип і коронавірус можуть перебувати в організмі людини одночасно, - ВООЗ
Грип і коронавірус можуть циркулювати в організмі людини одночасно.

Covid-19 може відрізнятися від грипу двома унікальними симптомами – втратою нюху та смаку. Про це пише Главком.

Про це на брифінгу в Женеві розповіла керівниця групи Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо забезпечення готовності й реагування на грип Енн Моен.

Моен наголосила, що грип і коронавірус можуть циркулювати в організмі людини одночасно. Оскільки обидві хвороби мають схожі симптоми, рекомендується негайно зробити лабораторний тест на Covid-19.

Представниця ВООЗ повідомила, що якщо в людини зник нюх або відчуття смаку, тоді вища ймовірність, що це Covid-19, а не грип.

«Однак немає потреби займатися самостійною постановкою діагнозу», – зазначила Моен.

Вона додала, що вагітним і людям із групи ризику варто звернутися до лікаря відразу після появи характерних симптомів ГРВІ. Важливо не чекати появи серйозних симптомів. Усім іншим людям із легкими симптомами рекомендується самоізолюватися. Однак якщо виникають проблеми з диханням, висока температура та інші важкі симптоми, треба негайно проконсультуватися із сімейним лікарем.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні