Яким буде оновлений Старий ринок у Луцьку? ФОТО.

6
-9
Яким буде оновлений Старий ринок у Луцьку? ФОТО.
У Луцьку завершився архітектурний конкурс концепцій з облаштування території Центрального ринку. Переможець отримає 75 тисяч гривень. Про це повідомляють Волинські Новини з посиланням на ВолиньPost.

Яка ідея перемогла

Заступниця управління архітектури та містобудування Софія Гула розповіла «Першому», що журі визначило переможців ще 23 вересня. Так, перше місце посіла робота Лисак Мар’яни Миколаївни.

Вона передбачає створення зон сільськогосподарського ярмарку, проведення фестивалів, свят, готельно-ресторанного комплексу, містечка майстрів (відновленого кварталу історичної забудови з майстернями художників, сувенірними магазинами та закладами громадського харчування).

На дахах будівель пропонується облаштувати зелені зони з газоном та деревами.

Однак до концепції ще можуть вносити зміни, коли розроблятимуть детальний проект.

«Концепція стане основою для робіт», – пояснила чиновниця.

Втілювати ідею в життя точно не будуть цього року через брак часу і грошей. Почати проєктування можуть наступного року, але це залежатиме від ситуації в країні. Ймовірно, буде поетапна реконструкція.



Хто посів друге і третє місце

Друге місце зайняла концепція Ольги та Юрія Андрейчиних. Вони отримають 50 тисяч гривень нагороди. Ідея передбачала продовження парку, створення нових ландшафтних форм. «Всі приміщення (культурні центри, ресторани, готелі) вписані в об’єми, що мають форму пагорбів. Таким чином автори проєкту навмисно відмовляються від фасадів у класичному розумінні», – йшлося в описі концепції.

Третє місце посіла Анна Осадча. Вона отримає 25 тисяч гривень за ідею реконструкції існуючих павільйонів Старого ринку та будівництва нового критого павільйону, майданчика з сезонним базаром. Комплекс будівель пропонували продовжити до зупинки «Старий ринок», а також передбачити будівництво бетонно-скляного культурного центру.

Окрім цього, усі 6 учасників другого туру архітектурного конкурсу отримають по 8 330 гривень заохочувальної премії.

Концепція, яка посіла 2 місце



Концепція, яка посіла 3 місце



Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу концепцію розвитку території, прилеглої до Луцького замку.

Конкурс складається з двох турів – відкритого і замовленого конкурсів. Перший із них закінчився 23 березня. Його учасники розробили ескіз-ідеї розвитку згаданої території. Загалом на конкурс було подано 19 робіт.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А оті "проектанти" хоч щось тямлять в історичній архітектурі? Після побаченого мене бере сумнів!
Відповісти
От зарази, комусь сверблять руки забудувати оту територію склобетонними коробками!
Відповісти
Це діснейленд, а реконструкція старого Луцька
Відповісти
Всі пхають туди базар. То для чого зносили? Щоб іншим базар зробити. Це не концепції. Це базар в іншій упаковці.
Відповісти
Це буде повна фігня. Збільшиться місце для вигулу собак. І кожного року буде виділятися дуже велика сума для утримання цього проекту
Відповісти
відосіки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні