Туреччина оштрафувала низку соцмереж на 1 млн доларів за порушення свого нового закону

0
1
Туреччина оштрафувала низку соцмереж на 1 млн доларів за порушення свого нового закону
Туреччина наклала штраф у розмірі 10 млн лір - близько 1,18 млн доларів - на низку соцмереж, серед яких Facebook, Twitter та YouTube, за невиконання вимог свого нового закону про функціонування соцмереж.

Пише Економічна правда.

Новий закон був ухвалений у липні 2020 року. Критики зазначали, що він може погіршити ситуацію зі свободою слова.

Закон передбачає, що влада Туреччини може вимагати видалення певного контенту, а не блокування доступу до нього, як це було раніше. Також він передбачає, що соцмережі повинні визначити місцевих представників, які будуть розглядати такі запити.

"Іноземні компанії, які діють у Туреччині, щоденно охоплюють понад 1 млн людей, і вони були повідомлені про правила, які повинні виконувати. Оскільки перехідний період закінчується, соцмережі які не призначили представника, а саме Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube та TikTok, оштрафовані на 10 млн лір", - заявив Саян.

Заступник міністра сказав, що це "перший крок" з покараннями для соцмереж, якщо вони не виконають вимогу. За ним можливий штраф на 30 млн лір, заборона реклами та обмеження швидкості роботи платформ на 50%, а далі і на 90%.

За його словами, якщо після цього компанії виконають вимоги - обмеження знімуть, а штраф зменшать до чверті від накладеної суми.

Представники платформ ще не прокоментували ситуацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні