--> За фейкові замінування каратимуть жорсткіше: Рада зробила перший крок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За фейкові замінування каратимуть жорсткіше: Рада зробила перший крок

0
-6
За фейкові замінування каратимуть жорсткіше: Рада зробила перший крок
Верховна Рада під час засідання 4 листопада за основу підтримала законопроект щодо посилення відповідальності за фейкові замінування. Раніше його схвалили в Кабінеті Міністрів.

За відповідний законопроект № 3911 проголосували 235 депутатів. Про це повідомляє 24 канал.

Що пропонується новим законопроектом
1.Законопроєкт пропонує запровадити обов'язкове додаткове покарання – конфіскацію майна.
2.Мовиться про посилення кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років з конфіскацією майна.
3.Таке покарання світить псевдомінерам тоді, коли об'єктами фейкового замінування стали критично важливі об'єкти інфраструктури чи будівлі, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров'я та освіти.

Раніше стаття 259 Кримінального кодексу України передбачала, що якщо таке порушення спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, воно каралося позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Відзначимо, що раніше глава МВС Арсен Аваков наголошував, що кількість фейкових повідомлень про замінування набула загрозливого масштабу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні