--> Два українські фільми відібрали до найпрестижнішого міжнародного фестивалю документалок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Два українські фільми відібрали до найпрестижнішого міжнародного фестивалю документалок

0
-11
Два українські фільми відібрали до найпрестижнішого міжнародного фестивалю документалок
Йдеться про стрічки “Цей дощ ніколи не скінчиться” Аліни Горлової та “Не все буде добре” Адріана Пірву й Олени Максьом. Про це повідомили в пресслужбі Держкіно, передає Український інтерес. Про це інформує Шо.там.

“Цей дощ ніколи не скінчиться”

“Цей дощ ніколи не скінчиться” Аліни Горлової раніше був відомий під назвою “Поміж війн” (“Андрій Сулейман”). Стрічка запрошує глядача доєднатися до потужної й візуально захопливої подорожі 20-річного Андрія Сулеймана та його родини в нескінченному циклі війн. Андрій Сулейман разом із батьком переїхав із Сирії, але стикається із черговим військовим конфліктом уже в Україні, де він є волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії.

Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару, був профінансований зокрема й Держкіно.

Режисеркою картини є Аліна Горлова, сценарій – Аліна Горлова та Максим Наконечний, продюсер – Максим Наконечний (TABOR Production).

На IDFA 2020 відбудеться світова прем’єра стрічки, в Україні картину покажуть у 2021-му.

“Не все буде добре” – драма про чорнобильське покоління

Українсько-румунська документальна стрічка Адріана Пірву й Олени Максьом “Не все буде добре” (робоча назва “Народжені квітнем / Our special birthday”) – це драма про чорнобильське покоління, яке намагається осмислити своє місце в сучасному світі. 25-го квітня 1986 року молода румунська дівчина відправилася в Україну на екскурсію.

Вона була на шостому місяці вагітності. Наступного дня вибухнув 4-й реактор найбільшої в Європі атомної електростанції, викидаючи в небо хмари радіоактивного пилу. У кінці липня повністю сліпим народився Адріан Пірву, син цієї молодої румунки, яка подорожувала Україною й дізналася про Чорнобиль тільки після повернення додому. Лише внаслідок фантастичної материнської жертовності й зусиль лікарів дитині частково повернули зір.

Режисерами та співавторами сценарію стрічки стали румун Адріан Пірву й українка Олена Максьом. Виробництво TATO FILM (Україна).

Чим особливий фестиваль?
У позаконкурсній програмі Best of fests цьогорічного фестивалю документального кіна IDFA представлений ще один український фільм – “Земля блакитна, ніби апельсин” Ірини Цілик, яка здобула нагороду за найкращу режисуру в категорії світової документалістики на американському фестивалі Sundance Festival. В українському прокаті стрічка з’явиться вже 26 листопада цього року.

Загалом до конкурсних програм фестивалю цього року відібрано 258 фільмів із 72 країн світу. До конкурсної програми First Appearance відібрано 12 стрічок і дві з них – роботи українських режисерок. Фестиваль відбуватиметься з 19 листопада до 6 грудня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні