--> Магнітні бурі у листопаді будуть складними: ефективні поради для метеозалежних | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Магнітні бурі у листопаді будуть складними: ефективні поради для метеозалежних

0
5
Магнітні бурі у листопаді будуть складними: ефективні поради для метеозалежних
Магнітні бурі у жовтні були настільки сильними, що на головні болі та погіршення самопочуття скаржилися навіть ті, хто не має схильності до метеозалежності.

За даними фахівців листопад також стане дуже складним місяцем і очікується не менше 7 геомагнітних сплесків, один з яких, пише РБК, буде затяжним і дуже сильним. Як швидко впоратися з погіршенням самопочуття?

Магнітні бурі у листопаді очікуються 1, 7, 16, 21, 24 і 25 листопада. Сильна геомагнітна активність прогнозується в період з 17 по 22 листопада і її пік очікується 21 листопада.

Практично кожна людина на планеті стикалася з тим, що самопочуття погіршувалося без всякої видимої на те причини. Це може бути занепад сил, головний біль, депресія, стрибки артеріального тиску, безсоння або сонливість, пригніченість і навіть погіршення настрою.

Фахівці стверджують, що спалахи в областях темних плям Сонця здатні мати вплив на людей. У космос падають частинки плазми, які на величезній швидкості мчать до інших планет. А коли вони досягають атмосфери Землі, то стають причиною геомагнітних коливань.

Тільки 10% населення Землі є метеочутливими та метеозалежними. Однак у дні сильних спалахів погіршення самопочуття або зміну в поведінці можна помітити у маленьких дітей і цілком здорових дорослих.

Щоб пережити небезпечні дні максимально легко і без дискомфорту, фахівці радять:

За кілька днів до магнітних бур і під час них добре висипатися, більше відпочивати та гуляти на свіжому повітрі, не братися за важку або монотонну роботу, а також максимально уникати будь-яких напружених ситуацій і конфліктів.

Пити воду у великій кількості, виключити з раціону жирну, гостру, смажену і солону їжу, алкоголь. В раціоні повинно бути більше здорових і легких продуктів, які не будуть перевантажувати організм.

Якщо є хронічні захворювання серцево-судинної системи, то всі необхідні ліки повинні бути під рукою. Також полегшити стан допоможуть трав'яні чаї з ромашкою, мелісою, настоянки з пустирником, валеріаною і шавлією.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні