--> Через скандальне рішення КСУ закриють 110 проваджень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через скандальне рішення КСУ закриють 110 проваджень

0
1
Через скандальне рішення КСУ закриють 110 проваджень
У роботі НАБУ знаходилися 110 кримінальних проваджень за фактом недостовірних відомостей в е-декларації. Через скандальне рішення КСУ їх мають закрити.

Видання Слово і діло виділило 6 найрезонансніших справ, які закриють.



Справа генпрокурора Венедіктової

Навесні цього року Національне антикорупційне бюро відкрило справу про можливе недостовірне декларування генеральним прокурором Іриною Венедіктовою. Відкрити НАБУ справу зобов'язав суд. Заяву подав активіст Сергій Стерненко: за його словами, Венедіктова не вказала в декларації годинник за 10 тисяч євро і членство в товаристві з обмеженою відповідальністю з ознаками прибутковості.

Справа мера Одеси Труханова

У квітні цього року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру Геннадію Труханову в недостовірному декларуванні за 2017 рік.
За даними слідства, Труханов не вніс до декларації майно і доходи, які належать його дружині. Йдеться, зокрема, про квартиру в Одесі, паркувальні місця, автомобілі та корпоративні права. Загальна вартість незадекларованого майна становить майже 16,3 млн грн.

Справа екснардепа Полякова

Колишнього депутата від «Народного фронту» Максима Полякова звинуватили в декларуванні недостовірної інформації за 2016-2017 роки. За даними правоохоронців, Поляков з кінця 2016 року жив у власній квартирі в Києві (і при цьому отримував компенсацію за оренду житла в готелі), але в декларації житло не відобразив. Вартість помешкання становить 10,91 млн грн.
Крім того, в декларації за 2017 рік Поляков не вказав 5,24 млн грн доходів і витрат в розмірі 5,19 млн грн у зв'язку з придбанням квартири.

Справа ексгендиректора «Укроборонпрому» Букіна

У листопаді минулого року колишньому генеральному директору державного концерну «Укроборонпром» Павлу Букіну повідомили про підозру в декларуванні недостовірної інформації.
У 2016 році Букін не вніс в декларацію доходи, дві квартири в Києві, автомобілі Range Rover (вартістю близько 10 млн грн). Все це майно належало його цивільній дружині.

Справа ексначальника поліції Одеської області Головіна

Колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна підозрювали в недостовірному декларуванні за 2017 рік на суму понад 2 млн грн.
За даними слідства, Головін «забув» внести в декларацію право користування квартирою в Києві (площею понад 100 квадратів) і відомості про право власності дружини на цінні папери вартістю близько 1 млн грн.

Справа екснардепа Білоцерківця
Колишній народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Білоцерківець задекларував недостовірну інформацію в 2016-2017 роках. Він не вніс об'єкти нерухомості в Києві вартістю 3,8 млн грн. Вони були у власності дружини Білоцерківця і його дитини.
15 жовтня минулого року Антикорупційне бюро повідомило Білоцерківцю про підозру. Пізніше САП направила справу до суду. У червні прокурор САП зачитав в Антикорупційному суді обвинувальний акт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні