Науковці виявили в метеориті докази життя

1
2
Науковці виявили в метеориті докази життя
Позаземні вуглеводні, сірчисті і азотовмісні сполуки в метеориті, що впав в Мічигані в 2018 році, виявила міжнародна група дослідників.

Вчені зробили це завдяки тому, що швидко знайшли уламки небесного тіла недалеко від Гамбурга, штат Мічиган, пише "Новое время".

Метеорит впав 16 січня 2018 року. Вогненну кулю спостерігали і як мінімум 674 свідків з 10 штатів США і з канадської провінції Онтаріо. Атмосферна ударна хвиля була зареєстрована кількома інфразвуковими датчиками в Центральній і Східній частині Сполучених Штатів і шістьма сейсмометричні станціями як еквівалент землетрусу силою 1,8 бала. Запис вогненної кулі було зроблено декількома камерами спостереження. Кілька фрагментів космічної скелі впали на замерзлу поверхню озер, і, завдяки даним метеорадарів, вдалося відновити близько 1 кг фрагментів.

"Цей метеорит особливий, тому що він впав в замерзле озеро і був швидко відновлений. Він був дуже чистим. Ми побачили, що мінерали не сильно змінилися, а пізніше виявили, що в ньому міститься багатий запас позаземних органічних сполук", — сказав доктор Філіп Хек, куратор Польового музею і дослідник з університету Чикаго.

Аналіз ізотопів гелію, неону і аргону (3He, 21Ne і 38Ar) показав, що Гамбурзький метеорит піддавався впливу космічних променів протягом 12 млн років. У складі уламків геологи виявили велику кількість вуглеводнів — тобто органічних речовин. Наступними за поширеністю виявилися сіро і азотовмісні сполуки.

"Ці види органічних сполук, ймовірно, були доставлені на ранню Землю метеоритами і, можливо, внесли свій вклад в розвиток життя на планеті", — додав учений.

Науковці стверджують, що гамбурзький метеорит є хондритом H4 — тільки 4% всіх метеоритів, що падають на Землю в наші дні, відносяться до цього типу. Вони також виявили, що осколки впали з метеороїду розміром 40−60 см і загальною масою 50 кг.

"Цей метеорит демонструє велику різноманітність органічних речовин. Оскільки навколо нього було стільки ажіотажу, кожен хотів застосувати до нього свою власну техніку, тому у нас є незвичайно повний набір даних для одного метеорита. Ви дізнаєтеся набагато більше про метеорит, якщо спробуєте різні зразки", — сказала Дженніка Грір, аспірантка із Чиказького університету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ютубчик, что узнать что творится в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали искаженную информацию.
Я нашел очень полезный сайт и советую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время изучаю новости только здесь.
Так же вот несколько из актуальных новостей, которые просто сбивает с ног:
https://ukr-life.com.ua/pogoda-v-ukraine-na-avgust-2018-goda/
https://ukr-life.com.ua/kogda-budet-soborovanie-v-2019-godu/
https://ukr-life.com.ua/minimalnaya-zarplata-v-2018-godu-s-1-marta-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/goroskop-finansovyj-na-2018-god-sobaki/
https://ukr-life.com.ua/proizvodstvennyj-kalendar-na-avgust-2018-goda/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні