Російські хакери атакують лікарні США: вимагають викуп

0
-1
Російські хакери атакують лікарні США: вимагають викуп
Про кібератаки російських хакерів на лікарні у США заявили американські спецслужби.

Напади спрямовані на отримання викупу та схожі на масштабні атаки на британські госпіталі у травні 2017 року, пише The New York Times.

У результаті спільного розслідування Федерального бюро розслідувань (FBI), Агентства з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA) та Міністерства охорони здоров'я та соціальних служб (HHS) отримали достовірну інформацію про те, що хакери націлилися на систему охорони здоров'я США.

"Російські хакери, які ймовірно працюють з Москви та Санкт-Петербурга, мають в розпорядженні список з більш ніж 400 госпіталів, які вони планують атакувати та, за словами хакерів, вже заразили понад 30 з них", - написали в повідомленні.

Спеціалісти мають на увазі атаки на лікарні у штатах Нью-Йорк, Орегон та Міннесота. Як зазначається в розслідуванні охоронної компанії Hold Security, яка відстежує онлайн-злочинців, один із хакерів російською мовою сказав: "Ми очікуємо паніки".

Фахівці виявили, що хакери використовували програму-вимагач Ryuk з метою викрадення даних та порушення роботи медичних служб.

При цьому вірусне програмне забезпечення, як правило, шифрує вміст комп'ютерів і вимагає викуп, щоб повернути доступ до даних.

За словами спеціалістів з розслідувальної групи, такі атаки на заклади охорони здоров'я в цілому та під час епідемії коронавірусу зокрема "демонструють повну зневагу до людського життя".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні