Фільм про Бората використали для реклами країни

0
2
Фільм про Бората використали для реклами країни
2006-го влада Казахстану засудила фільм "Борат". Там знявся британський комік Саша Барон Коен, який у знущальному тоні розповідав західному глядачу про життя в азійській країні. Зараз, напередодні виходу продовження сатиричної стрічки, офіційна туристична рада країни використала популярний слоган із кіно для промоції Казахстану.

Туристична рада Kazakhstan Travel зняла для західних глядачів 4 ролики про природу, культуру, кухню та традиції, які закінчує фразою Бората "Дуже гарно!" Про це пише CNN.

"Мета роликів - показати справжній Казахстан, що відрізняється від показаного у фільмі "Борат" і в його продовженні", - пояснює казахський державний орган.

"Мальовничі ландшафти, прекрасна природа, добра їжа та жителі, які, на відміну від жартів Бората, одні з найкрасивіших у світі. Хотіли б, щоб усі самі приїхали й побачили на власні очі Казахстан 2021 року чи пізніше. Щоб усі побачили, що батьківщина Бората - краща, ніж про неї чули", - написав у листі американському телеканалу Fox News віцепрезидент Kazakhstan Travel Кайрат Садваксасов.

Тим часом сам Коен розповів виданню New York Times, що обрав Казахстан як батьківщину для Бората, бо на той час в Америці майже ніхто не чув про цю країну. Тож це дало змогу створити нереальний комічний образ.

"Справжній Казахстан - прекрасна країна з сучасним, гордим суспільством - протилежність версії Бората", - визнав Коен.

2006-го на екрани у США вийшла стрічка "Борат: вивчення американської культури на благо славного народу Казахстану". Англійський комік Коен зіграв у ній головну роль, а також виступив співавтором сценарію й одним із продюсерів. Це псевдодокументальна комедія, головний персонаж якої - казахський журналіст Борат Сагдієв. Він мандрує по США і зустрічається з людьми.

Фільм виявився комерційно успішним, зібравши у світовому прокаті $261,6 млн за бюджету $18 млн. Коен за роль Бората отримав "Золотий глобус". Слоган: "Приїжджайте в Казахстан. Тут дуже гарно!"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні