Катастрофа Ан-26: назвали остаточні причини

0
8
Катастрофа Ан-26: назвали остаточні причини
Урядова комісія з розслідування катастрофи Ан-26 назвала причини аварії, в результаті якої загинули екіпаж і курсанти університету Повітряних сил імені І. Кожедуба.

Причин є кілька. Про це заявив голова комісії, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на засіданні уряду 28 жовтня. За його словами, головними причинами аварії стали відсутність дієвого контролю за організацією польотів з боку посадових осіб університету й системні порушення правил польотів.

Також причинами є недостатня професійна підготовка екіпажу до особливих ситуацій, взльоти конвеєром (виконувався 6 політ підряд), відмова системи управління двигуна, порушення планової таблиці польотів. Уруський назвав 6 небезпечних чинників, які призвели до аварії літака.

"Першим небезпечним чинником, який спровокував подію, що в подальшому призвела до катастрофи літака, стала відмова системи ПРТ-24 із системи управління лівого двигуна, що о 20 годині 36 хвилин 5 секунд спричинило виникнення особливої ситуації. Екіпаж не зміг вирівняти тягу лівого та правого двигуна. Випуск екіпажем закрилків на етапі заходу на посадку. Несвоєчасне переведення літака на зниження та помилкова побудова зниження. Штучне створення несиметричності тяги головної установки. Неусунення ковзання", - розповів Уруський.

За його словами, урядова комісія підготувала низку пропозицій з метою недопущення подібних авіаційних катастроф у майбутньому.

"Також усі матеріали, напрацьовані урядовою комісією, будуть передані в правоохоронні органи, які продовжують слідчі дії з метою встановлення безпосередніх винних у цій страшній трагедії, і направлення матеріалів до суду для встановлення винних", - сказав віцепрем'єр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні